Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over natuurgeneeskunde.

23.11.05

De mysteries van het water.

Al denk je er niet zo bij na als je de kraan open zet, water is een van de meest waardevolle en mysterieuze elementen op aarde. Ze is in staat om zich aan alle vormen aan te passen en lijkt heel meegaand, maar pas op, want geef haar tijd en ze werkt zichzelf door het hardste gesteente. Als bron van al het leven is zij onmisbaar maar heeft ook de kracht om al het leven te verwoesten. Zij is een van de weinige elementen die zich binnen relatief kleine temperatuurverschillen in vaste vorm, vloeibaar en gas kan manifesteren.
Water heeft het grootste oplossende vermogen. Van deze eigenschap maken we handig gebruik als we onszelf of onze omgeving willen reinigen. Daarnaast is het een uitgelezen medium als drager van de meest uiteenlopende stoffen. Hierdoor krijgt het water de kwaliteit van die stof.
Door al deze eigenschappen heeft water altijd een prominente plaats ingenomen. Niet alleen om te drinken, te bevloeien of te reinigen. Door het besef dat water aan de wieg staat van al het nieuwe werd zij ook ingezet bij transformatieriten, als medium om te schouwen en als bron van genezing. Water werd beschouwd als een entiteit, een plek waar geesten verbleven, en zodoende om raad konden worden gevraagd. Water werd gezien als de ziel van de mens. Zij kon de zonden weg doen vloeien. En als element van al het nieuwe zou zij de kracht hebben te verjongen.
Getuigen van al deze krachten zijn nog overal terug te vinden. Denk maar aan alle mythes en bijbelverhalen waarin water een belangrijke rol speelt. En aan alle wensputten en heilzame bronnen die door miljoenen mensen worden bezocht om van hun kwalen te worden verlost of hun wensen kracht willen bijzetten.
Het besef dat voldoende water essentieel is om gezond te blijven en schoon water helaas niet meer de gewoonste zaak van de wereld is draagt er aan bij dat bron en mineraal water steeds meer aftrek vinden.

Ook al weten we al een heleboel over water er is duidelijk nog een meerwaarde.
Een Japanse wetenschapper, Masaru Emoto heeft hier onderzoek naar gedaan.
Met de ontwikkeling van de homeopathie is gebleken dat water informatie van de stof kan bevatten zonder dat er fysiek nog een molecuul van die stof aanwezig is. Heeft water geheugen? Is zij instaat ook draagster te zijn van energie? Om de kwaliteit van water te visualiseren begon hij waterkristallen te fotograferen. Het viel hem op dat hoe schoner het water was, hoe gedetailleerder het kristal zich vormde. De mooiste kristallen bevinden zich in het water met de meeste levenskracht. Water waarin een bloem had gelegen vormde kristallen die op de betreffende bloem leken. Ook stelde hij water bloot aan verschillende soorten muziek. Het verschil in kristallen van water dat aan klassieke muziek was blootgesteld of aan heavy metal was verbijsterend. Hij besloot nog een stapje verder te gaan en behandelde het water met kleine zinnen. Water wat positief werd bejegend had mooiere kristalvorming dan de negatieve. Het zelfde gebeurde als er door middel van gedachten water werd behandeld.
Als laatste experimenteerde hij met vervuild water wat hij door middel van positieve energie, woorden of gedachten probeerde te verbeteren. Tot ieders verbazing bleek dit inderdaad het geval.
En dit zette mij aan het denken. Daar wij voor ongeveer 70% uit water bestaan is het een zeer belangrijk deel van ons organisme. Uit dit onderzoek blijkt dat de levenskracht van water aanzienlijk verbeterd kan worden door positieve energie. Dus niet alleen de aarde is in staat het water op te laden met positieve energie ook wij zelf door middel van geloof en positieve gedachten. En het water helpt ons herinneren.

Powered by Blogger