Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over natuurgeneeskunde.

29.2.04

Astrologische geboorteregeling

In de astrologie is het bekend dat de vrouw naast haar ovulatieperiode nog een ontvankelijke periode heeft. Het betreft de periode dat de zon en de maan in de zelfde hoek staan als op het tijdstip van haar geboorte. Aannemelijk vind ik, daar je geboortemoment je eerste scheppende moment is.

Deze hoek, welke we kunnen vertalen naar een maanfase, komt elke maand terug en kan zowel binnen als buiten de ovulatieperiode vallen. Dit gegeven zou kunnen verklaren waarom er wel eens vrouwen zwanger zijn geworden van gemeenschap tijdens de menstruatie. Dr. Jonas heeft enkele decennia geleden uitgebreid onderzoek gedaan naar dit fenomeen en gebruikte het voornamelijk om de kansen op zwangerschap bij vrouwen te vergroten.

Deze kennis kan ook gebruikt worden om je kansen op zwangerschap te verkleinen. Als reguliere anticonceptie voor jou beslist geen optie is zou je de maanfase naast je ovulatieperiode kunnen gebruiken. Het nadeel van deze methode is dat in het ongunstige geval minder dan de helft van je cyclusdagen echt veilig zijn. Met name bij een onregelmatige cyclus valt de maanfase vaak buiten de ovulatieperiode.
Ben je geintresseerd in een kalender van jouw maanfasecyclus neem dan contact met me op via de mail.

Powered by Blogger